Özgür Masonlar Büyük Locası Bildirisi

50yillogoÖzgür Masonlar Büyük Locası (Büyük Mason Mahfili Derneği'nin) 50. yılını coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Aklın özgür ve tüm insanların kardeş olduğu sevgi dolu bir dünya özlemiyle 50. yılımız kutlu olsun.

    

Bildiriyi Oku

Kimler, Nasıl Mason Olabilir?
Aklınıza takılan soruların cevaplarını alabilirsiniz.

Masonluk Nedir?

ÖMBL


Masonluk, kendine özgü bir kuruluşu ve bir örgütlenme şekli olan sosyal içerikli bir dernektir.
Masonluk, olgunlaşmak ve yetkinleşme yolunda ilerlemek isteyenler için düşünsel ve töresel, insancı (hümanist) nitelikli bir kurumdur.
Masonluk, tüm insanların ve tüm toplumların barış ve mutluluğunu amaçlayan, bu amaç doğrultusunda benimsenmiş ilkeler üzerine kurulu, evrensel bir dünya görüşüyle bireylerin bu yolda ilerlemelerini sağlamaya çalışan bir sistemdir.
Masonluk, öncelikle akıl verilerine dayanarak ve bilimsel yöntemlerle gerçekleri araştırma yöntemi ve sanatıdır.
Masonluk, bu amaçların gerçekleştirilmesine gönül vermiş, bu doğrultudaki ilkeleri içtenlikle benimsemiş, her biri “mason” olarak anılan kişilerin topluluğudur.

Haberler

14. Eyl

KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyunda Özgür Masonlar Büyük Locası olarak bilinen Büyük Mason Mahfili Derneği, 1966 yılında T.C. Anayasası ve yasaları uyarınca kurulmuş bir dernek olup, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Ulusumuzun tüm değerlerine bağlı ve saygılıdır. İlgili Devlet Makamlarının bilgisi dâhilinde olan Resmi Tüzüğünde yazılı amaç ve ilkeleri doğrultusunda insanlığa yararlı olma amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm faaliyetleri Devletin ilgili …
7. Şub

Yüreğimiz Yanıyor

6 Şubat 2023 sabahı Kahramanmaraş merkezli depremin yarattığı felakette kaybedilen sayısız can için tüm milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dileriz. Devletimiz ve ulusumuz bu yaraların sarılmasında üzerine düşen görevleri yapmak için hazır. Şimdi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli beraberlik ruhu içinde tek vücut olma zamanıdır. Özgür Masonlar Büyük Locası tüm yurttaşlarımızın …

Masonluğa Bakış

Uluslararası Üyelikler

CLIPSAS

Akdeniz Mason Birliği

Akdeniz Mason Birliği

Balkan Mason Birliği

Balkan Mason Birliği